Yemek Tarifleri :
Home » » Yumurtalı Ispanak Tarifi

Yumurtalı Ispanak Tarifi

Penulis : Unknown on 27 Şubat 2013 Çarşamba | 10:48

yemek tarifleri

Yumurtalı Ispanak nasıl yapılır ?


Yumurtalı Ispanak Mutfak: Türk Mutfağı.

Yumurtalı Ispanak Yapım Zorluğu: Kolay

Yumurtalı Ispanak Gerekli Malzemeler


Yarım Kilogram ıspanak

1 baş soğan

Bir miktar tereyağı

3 tane patates

3 tane yumurta

Yeteri kadar tuz

Yumurtalı Ispanak Tarifi


Yemeğimizi yapmaya patateslerimizi haşlayarak başlayalım patatesleri haşladıktan sonra rendeleyip, içerisine bir öiktar tereyağı ve bir adet yumurta kırıp iyice karıştıralım.Yeteri büyüklükte bir borcam benzeri kabın tabanını yağlayıp yaptığımız bu karışımı kabın tabanına döşeyelim.Öte yandan,ıspanağı iyice temizleyip ayıklayıp,yıkadıktan sonra,bir miktar tuz ile iyice karıştıralım.Bir adet soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, ıspanağı patatesin üstüne güzelce yayıp, 15 - 17  dakika kadar fırında pişirelim.Piştikten sonra fırından çıkarıp ,geri kalan yumurtaları bir yuva açıp,bu yuvanın içine kıralım yumurtaları tekrardan fırına atıp  2-5 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz afiyet olsun



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Yumurtalı Ispanak No: 423
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger