Yemek Tarifleri :
Home » » Patlıcan Galet Tarifi

Patlıcan Galet Tarifi

Penulis : Unknown on 27 Şubat 2013 Çarşamba | 05:47

yemek tarifleri

Patlıcan Galet nasıl yapılır ?

Patlıcan Galet Mutfak: Türk Mutfağı.

Patlıcan Galet Yapım Zorluğu: Kolay

Patlıcan Galet Gerekli Malzemeler

2 adet iri patlıcan

tereyağ (ya da sıvı yağ)

175 gr krem peynir

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı süt

350 gr domates

2 yemek kaşığı galeta unu

kekik

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

tuz, karabiber

Patlıcan Galet Tarifi

Dilim patlıcan, bir kağıt havlu, hafif pembeleşene kadar her iki tarafta geniş bir tavada kızartın ile, iyice, otuz dakika tuzlu suda kuru ıslatın. Patlıcan, kağıt havlu üzerinde yağı damlatılmaktadır kadar bekleyin, delikli bir kepçe ile pan kaldırın. Soğan, domates, maydanoz, tuz ve karabiberi aynı tavada beş ila on dakika pişirin. Patlıcan üç eşit parçaya bölmek, ilk posiyonu bir fırın kabı koyun alt malzemenin yarısını, krem peynir üst 2 yemek kaşığı süt ve kapağı yumuşak üzerine domates yatıyordu. Hıyar, patlıcan, ikinci kısım önce, sonra üçüncü kısım işlemi tekrarlayın koydu. Parmesan peyniri ile karıştırılarak ekmek kırıntısı serpin. Küçük parçalar halinde doğranmış, fırın kabında orta ateşte tereyağı ve bir çorba kaşığı serpin ve otuz dakika kadar pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Patlıcan Galet No: 422
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger