
Patlıcan Galet nasıl yapılır ?
Patlıcan Galet Mutfak: Türk Mutfağı.Patlıcan Galet Yapım Zorluğu: Kolay
Patlıcan Galet Gerekli Malzemeler
2 adet iri patlıcantereyağ (ya da sıvı yağ)
175 gr krem peynir
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
350 gr domates
2 yemek kaşığı galeta unu
kekik
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber
Patlıcan Galet Tarifi
Dilim patlıcan, bir kağıt havlu, hafif pembeleşene kadar her iki tarafta geniş bir tavada kızartın ile, iyice, otuz dakika tuzlu suda kuru ıslatın. Patlıcan, kağıt havlu üzerinde yağı damlatılmaktadır kadar bekleyin, delikli bir kepçe ile pan kaldırın. Soğan, domates, maydanoz, tuz ve karabiberi aynı tavada beş ila on dakika pişirin. Patlıcan üç eşit parçaya bölmek, ilk posiyonu bir fırın kabı koyun alt malzemenin yarısını, krem peynir üst 2 yemek kaşığı süt ve kapağı yumuşak üzerine domates yatıyordu. Hıyar, patlıcan, ikinci kısım önce, sonra üçüncü kısım işlemi tekrarlayın koydu. Parmesan peyniri ile karıştırılarak ekmek kırıntısı serpin. Küçük parçalar halinde doğranmış, fırın kabında orta ateşte tereyağı ve bir çorba kaşığı serpin ve otuz dakika kadar pişirin.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Patlıcan Galet No: 422
Yorum Gönder