
Fırında Patlıcan Mutfak: Türk Mutfağı.
Fırında Patlıcan Yapım Zorluğu: Kolay
Fırında Patlıcan Gerekli Malzemeler;
1000 gr patlıcan
Bir tane yumurta
150 gr kaşar peyniri
150 gr beyaz peynir
İki yemek kaşığı margarin
Bir çorba kaşığı un
Yarım demet maydanoz
Bir miktar karabiber,yeteri kadar tuz
Fırında Patlıcan Tarifi;
İlk olrak patlıcanlarımızı güzelce temizleyelim saplarını koparmadan,patlıcanları sapları ile beraber haşlayalım, haşladıktan sonra süzüp ve üstlerine bir çizik atarak içlerini çıkartalım. Çıkarttığımız bu patlıcan içlerini iyice ezip püre haline getirip sonra, yumurta, karabiber, un, maydanoz, rendelenmiş peynirlerimiz, tuz ve eritilmiş margarinle güzelce kanştıralım.içlerini çıkardığımız patlıcanların içlerini bu kanşımla dolduralım sonra bir tepsiye dizip önceden ısıttığımız firınada üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.Yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun kolay gelsin.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Fırında Patlıcan No: 409
Yorum Gönder