
Ispanaklı Karides Mutfak: Türk Mutfağı.
Ispanaklı Karides Yapım Zorluğu: Kolay
Ispanaklı Karides Gerekli Malzemeler;
1000 gr ıspanak
700 gr mantar
Bir tane orta büyüklükte soğan
300 gr az yağlı kaşarı
Bir miktar karides
Ispanaklı Karides Tarifi;
Bir tane soğanı yemeklik şekilde doğradıktan sonra az yağda biraz klavuralım, saplarını ayıklayıp temiz bir şekilde yıkadığımız ıspanağı ekleyerek, sote yapalım, borcam kabın tabanına yerleştirelim. Üstüne rendelediğimiz kaşar peyniri serpiştirip, sonra , limonlu suda haşlayıp ince bir şekilde doğradığınız mantarları, az tereyağı ve çok az bimiktar karabiberle sote ettiğiniz karideslerimizi, en son olarakta krema kıvamında ki beşamel sosu dökelim, kalan kaşarlarımızı da bunun üzerine serpiştirip(dikkat son sölenen yemek içerikleri sırası ile atılmalıdır), önceden ısıtılmış fırına verelim yaklaşık 30-35 dakika sonra yemeğimiz hazır durumdadır afiyet olsun.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Ispanaklı Karides No: 408
Yorum Gönder