Yemek Tarifleri :
Home » » Ispanaklı,Kaşarlı Karides Tarifi

Ispanaklı,Kaşarlı Karides Tarifi

Penulis : Unknown on 5 Ocak 2013 Cumartesi | 06:28

Ispanaklı Karides
Ispanaklı Karides nasıl yapılır ?

Ispanaklı Karides Mutfak: Türk Mutfağı.

Ispanaklı Karides Yapım Zorluğu: Kolay



Ispanaklı Karides Gerekli Malzemeler;

1000 gr ıspanak

700 gr mantar

Bir tane orta büyüklükte soğan

300 gr az yağlı kaşarı

Bir miktar karides

Ispanaklı Karides Tarifi;

Bir tane soğanı yemeklik şekilde doğradıktan sonra az yağda biraz klavuralım, saplarını ayıklayıp temiz bir şekilde yıkadığımız ıspanağı ekleyerek, sote yapalım, borcam kabın tabanına yerleştirelim. Üstüne rendelediğimiz kaşar peyniri serpiştirip, sonra , limonlu suda haşlayıp ince bir şekilde doğradığınız mantarları, az tereyağı ve çok az bimiktar karabiberle sote ettiğiniz karideslerimizi, en son olarakta krema kıvamında ki beşamel sosu dökelim, kalan kaşarlarımızı da bunun üzerine serpiştirip(dikkat son sölenen yemek içerikleri sırası ile atılmalıdır), önceden ısıtılmış fırına verelim yaklaşık 30-35 dakika sonra yemeğimiz hazır durumdadır afiyet olsun.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Ispanaklı Karides No: 408
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger