
Pabucaki Mutfak: Türk Mutfağı.
Pabucaki Yapım Zorluğu: Kolay
Pabucaki Gerekli Malzemeler;
5 tane yumurta
3 tane domates
1 baş iri soğan
5 tane iri şişman patlıcan
1 su bardağı(su bardağı tam dolu olmasın) bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
5 gr kadar beyaz peynir
Pabucaki Tarifi;
Patlıcanlarımızı boydan olacak şekilde ortadan ikiye ayrıyoruz, biraz tuzlu suda bekletip(patlıcanın acısını alamak için),çok hafif sıkarak tuzlu suda haşlıyoruz.Patlıcanlarımız piştiğinde yağladığımız bir tepsiye dizerek kaşık yardımıyla patlıcanların içlerini çıkarıyoruz,çıkardığımız içleri salata tahtası üstünde bıçak yardımıyla doğruyoruz.Öte yanda, rendeden geçirdiğimiz soğanları yağda kavuruyoruz sonra doğranmış patlıcan içlerini kavurduğumuz soğana ekleyip,ikisini beraber iyice kavrurarak pişiriyoruz. Sırasıyla küçük küçük doğradığımız domates, beyaz peynir, şeker ve tuzu katıp bir miktar daha pişiriyoruz. Ocaktan alıp, yumurtaları tek tek bulamaca yediriyoruz. Hazırlanan bu içi, bir tepside kayık şeklinde duran patlıcanlann içine koyalım. Üzerine bir miktar un serpip, önceden ısıtılmış fırına sürelim.Yemeğimizi soğuk veya sıcak yitebilirsiniz kolay gelsin afiyet olsun.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Pabucaki No: 410
Yorum Gönder