
Kuzu Yaprak Sarma Mutfak: Türk Mutfağı.
Kuzu Yaprak Sarma Yapım Zorluğu: Normal
Kuzu Yaprak Sarma Gerekli Malzemeler;
1 tane kuzu budu(taze olursa daha lezzetli olacaktır)
Yeteri kadar asma yaprağı (salamura ya da taze) asma yaprağı
Bir miktarı yemeklik margarin
2 baş orta büyüklükte soğan
Yeteri kadar dolmalık biber
Bir miltar tarçın
Yarım Kg domates
bir fiske karabiber
Kuzu Yaprak Sarma Tarifi;
Kuzu budunun derisini ve yağlarını güzelce temizleyin,Eti kemiğinden ayırın ve geriye kalan etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu etini iyice yıkayıp süzdükten sonra,üzerine tarçın, karabiber tuz serpip kanştırın. Soğanı çok ince bir şekilde doğrayıp, tuzla iyice karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Asma yapraklarının nazik ve genişlerini tercih eder iseniz yapımında daha az zorlanırsınız ve yemeğiniz daha lezzetli olur. Yaprakların saplarını keserekı salamura ise bol su ile yıkayalım. Dolmalık biberlerin içlerini çıkartıp, yıkayın ve yuvarlak doğrayın.Bu işlemlerden sonra asma yapraklanndan birini alın, yaprağı elinize yayın, yaprağa bir miktar et koyun. Bir miktar soğan ve bir miktar doğranmış domates ilave ettikten sonra, yaprağı bohça gibi kapatın. Yuvarlak yuvarlak kestiğimiz dolmalık biberi bohçaya yüzük gibi geçirin. Tencereye hazırldığınız dolmaları dizin, üstüne bir milktar su bardağı su, bir miktar margarin ilave edip, . Orta kısk ateşte kaynattıktan sonra, kısık ateşte pişirin.Sizler için yayınladığım bu lezzetli yemeği sıcak olarak servis edebilir ya da soğuduktan sonra 5 çayında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Kuzu Yaprak Sarma No: 386
Yorum Gönder