Yemek Tarifleri :
Home » » Kuzu Yaprak Sarma Tarifi

Kuzu Yaprak Sarma Tarifi

Penulis : Unknown on 26 Aralık 2012 Çarşamba | 06:54

Kuzu Yaprak Sarma
Kuzu Yaprak Sarma nasıl yapılır ?

Kuzu Yaprak Sarma Mutfak: Türk Mutfağı.

Kuzu Yaprak Sarma Yapım Zorluğu: Normal



Kuzu Yaprak Sarma Gerekli Malzemeler;


1 tane kuzu budu(taze olursa daha lezzetli olacaktır)

Yeteri kadar asma yaprağı (salamura ya da taze) asma yaprağı

Bir miktarı yemeklik margarin

2 baş orta büyüklükte soğan

Yeteri kadar dolmalık biber

Bir miltar tarçın

Yarım Kg domates

bir fiske karabiber

Kuzu Yaprak Sarma Tarifi;

Kuzu budunun derisini ve yağlarını güzelce temizleyin,Eti kemiğinden ayırın ve geriye kalan etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu etini iyice yıkayıp süzdükten sonra,üzerine tarçın, karabiber tuz serpip kanştırın. Soğanı çok ince bir şekilde doğrayıp, tuzla iyice karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Asma yapraklarının nazik ve genişlerini tercih eder iseniz yapımında daha az zorlanırsınız ve yemeğiniz daha lezzetli olur. Yaprakların saplarını  keserekı salamura ise bol su ile yıkayalım. Dolmalık biberlerin içlerini çıkartıp, yıkayın ve yuvarlak  doğrayın.Bu işlemlerden  sonra asma yapraklanndan birini alın, yaprağı  elinize yayın, yaprağa bir miktar et koyun. Bir miktar soğan ve bir miktar doğranmış domates ilave ettikten sonra, yaprağı bohça gibi kapatın. Yuvarlak yuvarlak kestiğimiz dolmalık biberi  bohçaya yüzük gibi geçirin. Tencereye hazırldığınız dolmaları dizin, üstüne bir milktar su bardağı su, bir miktar margarin ilave edip, . Orta kısk ateşte kaynattıktan sonra, kısık ateşte  pişirin.Sizler için yayınladığım bu lezzetli yemeği sıcak olarak servis edebilir ya da soğuduktan sonra 5 çayında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Kuzu Yaprak Sarma No: 386
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger