
Fırnda Barbunya Mutfak: Türk Mutfağı.
Fırnda Barbunya Yapım Zorluğu: Normal
Fırnda Barbunya Gerekli Malzemeler;
Kişi sayıssına göre(deneme amaçlı 1 kg alabilirsiniz) barbunya balığı
Yarım su bardağı beyaz şarap
Yarım su bardağı zeytinyağ
Bir tutam maydanoz
Fırnda Barbunya Tarifi;
Barbunya baalıklarını temiz bir şekilde içlerini temizleyerek yıkayın, tuzlayarak bir tepsiye dizelim. Zeytinyağı, şaraı ve maydanozu ilave ederek balıkların üstünü sıkı bir şekilde alüminyum folyo ile kaplayalım ve önceden yüksek derecede (250 c'de)ısıttığınız fınna atalım ortalama yarım saat eğer biraz kurumasını istiyoe iseniz 35 dakika kadar pişiriyoruz ve fırında barbunya balıklarımız hazır zevk alarak yiyeceğiniz ve en azından ayda birde olsa yapmak isteyeceğiniz bir yemek türü tüm misafirlere sizlere afiyet olsun.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Fırnda Barbunya No: 396
Yorum Gönder