Yemek Tarifleri :
Home » » Kemalzade Kebabı Tarifi

Kemalzade Kebabı Tarifi

Penulis : Unknown on 27 Aralık 2012 Perşembe | 05:43

Kemalzade Kebabı
Kemalzade Kebabı nasıl yapılır ?

Kemalzade Kebabı Mutfak: Türk Mutfağı.

Kemalzade Kebabı Yapım Zorluğu: Normal



Kemalzade Kebabı Gerekli Malzemeler;

Yarım Kg yağsız kuşbaşı dana eti

Yarım Kg domates

Bir miktar margarin

Yarım kilo patlıcan

5 -6 adet yeşil sivribiber

1 tane soğan

1/4 kg dil peyniri

Kemalzade Kebabı Tarifi;

Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana etleri çok az miktarda su ve bir adet soğanımız ile, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Domatesleri rendeden geçirip, bir miktar yağ ilave edip, suyu azalana kadar kaynatıyoruz. Patlıcanları yuvarlak halka şeklinde doğrayıp, iyice kızdırdığımız yağda ilk olarak biberleri (bütün olarak), daha sonra patlıcanları kızartıyoruz.

Dikdörtgen şeklinde veya karede olabilir bir borcam kaba, pişirdiğimiz kuşbaşı etleri güzelce diziyoruz. Üstüne patlıcan, biber ve ayrıca yaptıgımız domates sosunu ilave ettikten,sonra en üste kısmına ince ince dilimler halinde dildiğimiz dil peynirini güzelce döşüyoruz. Aliminyum folyo kağıdıyla kaplayıp, orta dereceli fırında peynirlerimiz eriyinceye kadar pişiriyoruz .Arkadaşlar bu yemeğimizi sıcak servis etmemiz gerekiyor hakeza lezzetini tadamayız.Tariftende anlaşılacağı gibi çok ama çok lezzetli bir yemek olduğu ortada denemeye değer bir yemek tüm takipçilerime afiyet olsun



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Kemalzade Kebabı No: 384
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger