
Kemalzade Kebabı Mutfak: Türk Mutfağı.
Kemalzade Kebabı Yapım Zorluğu: Normal
Kemalzade Kebabı Gerekli Malzemeler;
Yarım Kg yağsız kuşbaşı dana eti
Yarım Kg domates
Bir miktar margarin
Yarım kilo patlıcan
5 -6 adet yeşil sivribiber
1 tane soğan
1/4 kg dil peyniri
Kemalzade Kebabı Tarifi;
Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana etleri çok az miktarda su ve bir adet soğanımız ile, kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Domatesleri rendeden geçirip, bir miktar yağ ilave edip, suyu azalana kadar kaynatıyoruz. Patlıcanları yuvarlak halka şeklinde doğrayıp, iyice kızdırdığımız yağda ilk olarak biberleri (bütün olarak), daha sonra patlıcanları kızartıyoruz.
Dikdörtgen şeklinde veya karede olabilir bir borcam kaba, pişirdiğimiz kuşbaşı etleri güzelce diziyoruz. Üstüne patlıcan, biber ve ayrıca yaptıgımız domates sosunu ilave ettikten,sonra en üste kısmına ince ince dilimler halinde dildiğimiz dil peynirini güzelce döşüyoruz. Aliminyum folyo kağıdıyla kaplayıp, orta dereceli fırında peynirlerimiz eriyinceye kadar pişiriyoruz .Arkadaşlar bu yemeğimizi sıcak servis etmemiz gerekiyor hakeza lezzetini tadamayız.Tariftende anlaşılacağı gibi çok ama çok lezzetli bir yemek olduğu ortada denemeye değer bir yemek tüm takipçilerime afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Kemalzade Kebabı No: 384
Yorum Gönder