Yemek Tarifleri :
Home » » Fırında Sebzeli Balık Tarifi

Fırında Sebzeli Balık Tarifi

Penulis : Unknown on 27 Aralık 2012 Perşembe | 02:51

Fırında Sebzeli Balık
Fırında Sebzeli Balık nasıl yapılır ?

Fırında Sebzeli Balık Mutfak: Türk Mutfağı.

Fırında Sebzeli Balık Yapım Zorluğu: Normal



Fırında Sebzeli Balık Gerekli Malzemeler;


Kişi sayısına göre balık miktarı (bu tarif 1kg için geçerlidir),( kefal, levrek, kırlangıç)

Bir miktar sıvıyağ

Bir tane orta boy patates

Bir tane orta boy kereviz

2 demet Yeşil soğan

2 tutam dereotu

Bir tane  havuç

Bir tutam maydanoz

Dört tane yumurta

İki tane sivri biber(çarlistonda olabilir)

Üç dilim bayatlamış ekmek

Yarım limonun suyu

bi miktar tuz, bi miktar karabiber

Fırında Sebzeli Balık Tarifi;

Balığı, 12-13 dakika kadar suda haşlayıp iyice soğuttuktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayalım, çok fazla balık etlerini hırpalamadan küçük parçalara ayıralım. Kerevizi, patatesi ve havucu rendeleyelim. Soğanı, dereotunu, maydanozu ve sivri biberleri ince ince kıyalım. Kıydığımız bu sebzeleri balıklar ile birlikte derin bir kapta, ezmeden karıştıralım. 4 yumurtayı iyice çırpın. Ekmek dilimlerini tencerede kalan balık suyuyla ıslayıp, yumurtalar ve sıvıyağla birlikte karışıma ekleyin, Borcama yüksekliği 5 cm geçmeyecek şekilde yerleştirelim. Üzerine galeta unu serpip fırında  kızarıncaya kadar pişirelim,Yemeğimiz piştikten sonra kalan bir miktar dere oto ve maydanoz ile süsleyip servis yapalım.Bu yemek özel misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel ve özel yemeklerdendir pişmöan olmayacaksınız hatta beğenizp iki haftada bir yapmak isteyeceksiniz.Kolay gelsin



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Fırında Sebzeli Balık No: 398
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger