
Fırında Sebzeli Balık Mutfak: Türk Mutfağı.
Fırında Sebzeli Balık Yapım Zorluğu: Normal
Fırında Sebzeli Balık Gerekli Malzemeler;
Kişi sayısına göre balık miktarı (bu tarif 1kg için geçerlidir),( kefal, levrek, kırlangıç)
Bir miktar sıvıyağ
Bir tane orta boy patates
Bir tane orta boy kereviz
2 demet Yeşil soğan
2 tutam dereotu
Bir tane havuç
Bir tutam maydanoz
Dört tane yumurta
İki tane sivri biber(çarlistonda olabilir)
Üç dilim bayatlamış ekmek
Yarım limonun suyu
bi miktar tuz, bi miktar karabiber
Fırında Sebzeli Balık Tarifi;
Balığı, 12-13 dakika kadar suda haşlayıp iyice soğuttuktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayalım, çok fazla balık etlerini hırpalamadan küçük parçalara ayıralım. Kerevizi, patatesi ve havucu rendeleyelim. Soğanı, dereotunu, maydanozu ve sivri biberleri ince ince kıyalım. Kıydığımız bu sebzeleri balıklar ile birlikte derin bir kapta, ezmeden karıştıralım. 4 yumurtayı iyice çırpın. Ekmek dilimlerini tencerede kalan balık suyuyla ıslayıp, yumurtalar ve sıvıyağla birlikte karışıma ekleyin, Borcama yüksekliği 5 cm geçmeyecek şekilde yerleştirelim. Üzerine galeta unu serpip fırında kızarıncaya kadar pişirelim,Yemeğimiz piştikten sonra kalan bir miktar dere oto ve maydanoz ile süsleyip servis yapalım.Bu yemek özel misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel ve özel yemeklerdendir pişmöan olmayacaksınız hatta beğenizp iki haftada bir yapmak isteyeceksiniz.Kolay gelsin
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Fırında Sebzeli Balık No: 398
Yorum Gönder