Yemek Tarifleri :
Home » » Sebzeli pilav Tarifi

Sebzeli pilav Tarifi

Penulis : Unknown on 19 Haziran 2012 Salı | 07:00

Her Gün 1 Tarif
Sebzeli pilav nasıl yapılır ?

Sebzeli pilav Mutfak: Türk Murfağı.

Sebzeli pilav Yapım Zorluğu: Kolay.

Sebzeli pilav Gerekli Malzemeler;

2 su bardağı pirinç

250 gr kuşbaşı et

1 küçük kutu konserve bezelye

1 küçük havuç

3 çorba kaşığı margarin

4 bardak su

1 baş küçük soğan

tuz, karabiber

Sebzeli pilav Tarifi;

Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın. Suyunu koyun, pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın. Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın. Bu arada bütün soğanı tencereden alın.

Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun. Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın. Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın. Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 101
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger