Yemek Tarifleri :
Home » » Etli Taze Bamya Tarifi

Etli Taze Bamya Tarifi

Penulis : Unknown on 19 Haziran 2012 Salı | 08:00

Her Gün 1 Tarif
Etli Taze Bamya nasıl yapılır ?

Etli Taze Bamya Mutfak: Türk Murfağı.

Etli Taze Bamya Yapım Zorluğu: Kolay.

Etli Taze Bamya Gerekli Malzemeler;

yarım paket margarin

yarım kilo kuşbaşı et

1 kilo taze bamya

1 çay bardağı sirke

3 orta boy domates

2 baş soğan

7 limon

tuz

Etli Taze Bamya Tarifi;

Bamyaları yıkayıp, kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla külâh gibi incecik alın. Lezzet vermesi için uçlarından biraz kesin. Bir kez daha yıkayıp süzün.

Iki çorba kaşığı tuz, bir çay bardağı sirkeyle iyice karıştırıp bir kenara dinlenmeye bırakın. Irice çentilmiş soğanı, margarinini ve eti tencereye koyup kavurun. Etler yumuşasın, biraz yumuşayınca sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayın, süzün, kabuklarını çıkartıp kuşbaşı doğradığınız domateslerle harmanlayıp ete katın. Suyunu, tuzunu kontrol edin. Bir limonun suyunu, limon büyükse yarısını sıkın. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Et ve bamya kıvamında pişince servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 102
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger