Yemek Tarifleri :
Home » » Salçalı Makarna Tarifi

Salçalı Makarna Tarifi

Penulis : Unknown on 19 Haziran 2012 Salı | 06:00

Her Gün 1 Tarif
Salçalı Makarna nasıl yapılır ?

Salçalı Makarna Mutfak: Türk Murfağı.

Salçalı Makarna Yapım Zorluğu: CokKolay.

Salçalı Makarna Gerekli Malzemeler;

1 yarım kilo (1 paket) çubuk makarna

1 baş iri soğan

3 domates

yarım paket margarin

250 gr yağsız kıyma

1 çorba kaşığı domates salçası

tuz, karabiber

Salçalı Makarna Tarifi;

Çeyrek paket margarini tencereye koyun. Ince doğranmış soğanı öldürün. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katın. Kıymanın yağsız olmasına özen gösterin. Kıyma suyunu salıp çeksin. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirin, çekirdekleri ve kabukları ayırın. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğünüz domatesleri koyun, biraz pişsinler. Tuzu, karabiberi ayarlayın. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlayın. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Ayırdığınız yağı bir tencerede eritin, süzülen makarnayı tencereye alın. Yağ iyice karışsın, makarnalar ısınsın. Sıcak makarnaları servis tabağına koyun, üzerine kaynamakta olan salçayı dökün.

Yanında rende kaşar veya sarmısaklı yoğurt ile servis edebirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 100
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger