Yemek Tarifleri :
Home » » Yayla Çorbası - I Tarifi

Yayla Çorbası - I Tarifi

Penulis : Unknown on 19 Haziran 2012 Salı | 05:00

Her Gün 1 Tarif
Yayla Çorbası - I nasıl yapılır ?

Yayla Çorbası - I Mutfak: Türk Murfağı.

Yayla Çorbası - I Yapım Zorluğu: Kolay.

Yayla Çorbası - I Gerekli Malzemeler;

1 çay bardağı pirinç

1 kahve fincanı un

2 su bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı margarin

8 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı kuru nane

1 çay bardağı kaynamış süt

tuz, kırmızı biber

Yayla Çorbası - I Tarifi;

Ayıklayıp yıkadığınız pirinci, daha önceden hazırladığınız et suyuna katıp, pişirmeye bırakın. Başka bir kapta, yoğurdu, sütü, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Topaksız, pütürsüz bir bulamaç haline getirin. Pirinçler pişince, et suyundan bir iki kepçe alıp bulamaç incelinceye ve kıvamını buluncaya kadar yedirin.

Sonra tahta kaşıkla aralıksız karıştırmakta olduğunuz et suyuna inceltilmiş bulamacı azar azar dökün. 10 dakika kadar birlikte kaynasınlar. Siz bu arada margarininizi eritmeye başlayın. Yağ kızınca naneyi katın , bir iki çevirip çorbanıza dökün. Arzu ederseniz kırmızı biber katarak servis yapabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 99
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger