Yemek Tarifleri :
Home » » Mantarlı biftek Tarifi

Mantarlı biftek Tarifi

Penulis : Unknown on 18 Haziran 2012 Pazartesi | 08:37

Her Gün 1 Tarif
Mantarlı biftek nasıl yapılır ?

Mantarlı biftek Mutfak: İtalyan Murfağı.

Mantarlı biftek Yapım Zorluğu: Normal.

Mantarlı biftek Gerekli Malzemeler;

6 adet biftek

1/2 kg mantar

1 su bardağı çiğ krema

1 su bardağı beyaz sek şarap

3 çorba kaşığı sıvı yağ

tuz

karabiber


Mantarlı biftek Tarifi;

Tuz ve karabiberlediğiniz biftekleri hafif kızartın ve tavadan çıkararak bekletin. Aynı yağın içinde uzunlamasına doğradığınız mantarları kavurun ve onları da ayrı bir kaba çıkarın. Yine aynı yağın içine bir bardak beyaz şarabı dökün ve kaynayınca üzerine kremayı ekleyın. İyice kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyin.(sosun koyu olması isteniyorsa 1 tatlı kaşığı un ilave edilebilir) 1-2 dakika kaynayan kremalı-şaraplı sosun içine önce mantarları sonra biftekleri koyun ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Özlem Torun'a teşekkür ederiz.

No: 87
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger