Yemek Tarifleri :
Home » » Hunnak Tarifi

Hunnak Tarifi

Penulis : Unknown on 18 Haziran 2012 Pazartesi | 09:00

Her Gün 1 Tarif
Hunnak nasıl yapılır ?

Hunnak Mutfak: Türk Murfağı.

Hunnak Yapım Zorluğu: Kolay.

Hunnak Gerekli Malzemeler;

1/2 kg patates

1/2 kg kıyma

1soğan

3 biber

2 domates

1 su bardağı süt

rendelenmiş kaşar,

1 yumurta,

2 çorba kaşığı margarin,

2 çorba kaşığı sıvı yağ

tuz

karabiber

kırmızı biber

galeta unu

Hunnak Tarifi;

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. İçine süt, yumurta, rende kaşar, tuz, karabiber ekleyin. Diğer tarafta, Sıvıyağın içinde soğanı, biberi ve kıymayı kavurun, domatesleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırına dayanıklı, derin bir cam kabı yağlayarak püre haline getirdiğiniz patatesin yarısını iyice yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın ve pürenin diğer yarısını kıymanın üzerine yayın. En üzerine galeta unu döşeyerek orta dereceli fırında galeta unu pembeleşinceye kadar pişirin

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Özlem Torun'a teşekkür ederiz.

No: 88
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger