Yemek Tarifleri :
Home » » Kremalı Meyve Tarifi

Kremalı Meyve Tarifi

Penulis : Unknown on 26 Haziran 2012 Salı | 11:22

Her Gün 1 Tarif
Kremalı Meyve nasıl yapılır ?

Kremalı Meyve Mutfak: İtalyan Murfağı.

Kremalı Meyve Yapım Zorluğu: Normal.

Kremalı Meyve Gerekli Malzemeler;

200 gr soyulmuş badem

1/5 su bardağı süt

1/5 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)

10 adet kayısı

7 adet armut

1/5 su bardağı çiğ krema

2 çorba kaşığı nişasta

8 Kişilik

Kremalı Meyve Tarifi;

Kaynamış suda birkaç dakika beklettiğiniz bademleri süzüp soyun.

Ince şeritler halinde doğradıktan sonra badem yağıyla yağlanmış bir fırın tepsisinde kızartın.

Kayısı ve armutları zar şeklinde doğrayın. Sonra bir kapta erittiğiniz tereyağı ya da margarine, nişastayı ilave edip karıştırın. Krema ile sütü bir kerede boşaltın. Karıştırmaya devam ederek şekeri ve 50 gr bademi katıp ve 3-4 dakika kadar kaynatın.

Hazırlanan kremayı büyük ve derince bir kaseye boşaltın. Sonra meyveleri üste koyun ve kalan bademlerle üstünü kaplayın.

Servis etmeden önce içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak tatlıyı biraz ısıtın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 119
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger