Yemek Tarifleri :
Home » » Karamelalı Elma Tatlısı Tarifi

Karamelalı Elma Tatlısı Tarifi

Penulis : Unknown on 26 Haziran 2012 Salı | 08:43

Her Gün 1 Tarif
Karamelalı Elma Tatlısı nasıl yapılır ?

Karamelalı Elma Tatlısı Mutfak: Fransız Murfağı.

Karamelalı Elma Tatlısı Yapım Zorluğu: Zor.

Karamelalı Elma Tatlısı Gerekli Malzemeler;

1 limon

1 kg elma

1 çorba kaşığı toz şeker

6 çorba kaşığı esmer şeker

5 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)

4 çorba kaşığı galeta unu

bitter çikolata (*)

bisküvi (*)

(*) süslemek için kullanabilirsiniz.

4 Kişilik

Karamelalı Elma Tatlısı Tarifi;

Elmaları soyup, dilimleyip bir kaba koyun. Buna 1 çorbakaşığı toz şeker ve bir limonun

suyunu katın. Ağzını kapatıp kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika pişirin. Elmalar iyice yumuşamalı.

Yağı çözdürüp galeta unu ve esmer şekeri ilave edin. Kısık ateşe koyup karıştırarak karamela kıvamına getirin.

Kaselere sırasıyla bir kat elma, bir kat karamela döşeyerek malzemeyi bitirin. Soğuması için buzdolabına koyun.

Dilerseniz, rendelenmiş bitter çikolata ve kedi dili veya benzeri bisküvilerle süsleyebilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 118
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger