Yemek Tarifleri :
Home » » Acıbademli Muhallebi Tarifi

Acıbademli Muhallebi Tarifi

Penulis : Unknown on 26 Haziran 2012 Salı | 15:31

Her Gün 1 Tarif
Acıbademli Muhallebi nasıl yapılır ?

Acıbademli Muhallebi Mutfak: Türk Murfağı.

Acıbademli Muhallebi Yapım Zorluğu: Normal.

Acıbademli Muhallebi Gerekli Malzemeler;

2 su bardağı süt

4 yumurta sarısı

1 limon

bademyağı

25 gr toz jelatin

4/5 su bardağı toz şeker

3 kedi dili bisküvi

2 çorba kaşığı kuş üzümü

4/5 su bardağı toz şeker

100 gr sütlü çikolata

4/5 su bardağı çiğ krema

100 gr acıbadem bisküvisi

1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

4 Kişilik

Acıbademli Muhallebi Tarifi;

Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta

sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.

Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.

2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.

Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.

Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.

Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 120
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger