Yemek Tarifleri :
Home » » Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi

Penulis : Unknown on 21 Haziran 2012 Perşembe | 04:00

Her Gün 1 Tarif
Bulgur Pilavı nasıl yapılır ?

Bulgur Pilavı Mutfak: Türk Murfağı.

Bulgur Pilavı Yapım Zorluğu: Kolay.

Bulgur Pilavı Gerekli Malzemeler;

2 bardak bulgur

2 baş soğan

4 çorba kaşığı margarin

250 gr kuşbaşı et

2 domates

4 bardak su

2 dolmalık biber (veya yeşilbiber)

tuz, kırmızı biber, karabiber


Bulgur Pilavı Tarifi;

Pilavlık bulguru ayıklayıp yıkadıktan sonra suyu iyice akana kadar süzün. Bir yandan da margarini eritip, soğanları pembeleştirin.

Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katılın, kavurun. Suyunu çekirıce, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun.Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Şişsinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 106
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger