Yemek Tarifleri :
Home » » Salçalı Biftek Tarifi

Salçalı Biftek Tarifi

Penulis : Unknown on 21 Haziran 2012 Perşembe | 06:00

Her Gün 1 Tarif
Salçalı Biftek nasıl yapılır ?

Salçalı Biftek Mutfak: Türk Murfağı.

Salçalı Biftek Yapım Zorluğu: Kolay.

Salçalı Biftek Gerekli Malzemeler;

Yarım kilo biftek

3 orta boy domates (veya 1 kahve fincanı salça)

1 defne yaprağı

2 çorba kaşığı margarin

4 bardak su

1 baş büyük soğan

1 çorba kaşığı sirke

tuz

Salçalı Biftek Tarifi;

Bir tavada yağın yarısıyla biftekleri nar gibi iki taraflı kızartın. Bir tepsiye alın. Tavadaki yağda domatesleri yoksa salçayı küçük küçük doğradığınız soğanlar pembeleştikten sonra sirke ve biraz su katarak kıvamına gelene kadar pişirin. Tepside bekleyen bifteklerin üzerine dökün. Defne yaprağını güzel koku vermesi için tepsinin ortasına koyun. Kalan yağı küçük parçalara bölüp tepsiye dağıtın, suyunu azar azar ekleyerek biftekler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirip, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 107
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger