Yemek Tarifleri :
Home » » Yayla Böreği Tarifi

Yayla Böreği Tarifi

Penulis : Unknown on 21 Haziran 2012 Perşembe | 02:49

Her Gün 1 Tarif
Yayla Böreği nasıl yapılır ?

Yayla Böreği Mutfak: Türk Murfağı.

Yayla Böreği Yapım Zorluğu: Normal.

Yayla Böreği Gerekli Malzemeler;

30 adet hazır baklava yufkası

2 baş soğan

yarım kilo yağsız kıyma

1 paket margarin

tuz, karabiber

Yayla Böreği Tarifi;

Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın.

Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 105
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger