Yemek Tarifleri :
Home » » Acıbadem Tatlısı Tarifi

Acıbadem Tatlısı Tarifi

Penulis : Unknown on 27 Haziran 2012 Çarşamba | 06:31

Her Gün 1 Tarif
Acıbadem Tatlısı nasıl yapılır ?

Acıbadem Tatlısı Mutfak: Türk Murfağı.

Acıbadem Tatlısı Yapım Zorluğu: Normal.

Acıbadem Tatlısı Gerekli Malzemeler;

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)

2 su bardağı süt

yarım su bardağı toz şeker

yarım çubuk vanilya

200 gr acıbadem bisküvisi

yarım limon

3 yumurta

6 Kişilik

Acıbadem Tatlısı Tarifi;

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp

kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.

Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.

18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.

Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.

Dilerseniz süsleyip, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 121
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger