Yemek Tarifleri :
Home » » Sucuk Tarifi

Sucuk Tarifi

Penulis : Unknown on 3 Nisan 2013 Çarşamba | 16:33

yemek tarifleri

Sucuk nasıl yapılır ?

Sucuk Mutfak: Türk Mutfağı.

Sucuk Yapım Zorluğu: CokZor

Sucuk Gerekli Malzemeler

5 kilo dana kıyması, döşle karışık

20 gr kırmızı toz biber

10 gr yenibahar

20 gr karabiber

80 gr tuzla dövülmüş sarmısak

100 gr tuz

5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)

Sucuk Tarifi

Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir. Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağa

sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır. Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır. İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır. Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Sucuk No: 459
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger