
Sucuk nasıl yapılır ?
Sucuk Mutfak: Türk Mutfağı.Sucuk Yapım Zorluğu: CokZor
Sucuk Gerekli Malzemeler
5 kilo dana kıyması, döşle karışık20 gr kırmızı toz biber
10 gr yenibahar
20 gr karabiber
80 gr tuzla dövülmüş sarmısak
100 gr tuz
5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)
Sucuk Tarifi
Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir. Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağasucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır. Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır. İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır. Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Sucuk No: 459
Yorum Gönder