Yemek Tarifleri :
Home » » Parçalı Börek Tarifi

Parçalı Börek Tarifi

Penulis : Unknown on 3 Nisan 2013 Çarşamba | 16:33

yemek tarifleri

Parçalı Börek nasıl yapılır ?

Parçalı Börek Mutfak: Türk Mutfağı.

Parçalı Börek Yapım Zorluğu: Kolay

Parçalı Börek Gerekli Malzemeler

1 su bardağı yumurta sarısı

1 su bardağı zeytinyağ

2 su bardağı su

margarin

un

tuz

Parçalı Börek Tarifi

Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın. Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın. Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın.

Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin. Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elde inceltip, açın. Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin. Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Parçalı Börek No: 460
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger