
Bilececik Mantısı nasıl yapılır ?
Bilececik Mantısı Mutfak: Türk Mutfağı.Bilececik Mantısı Yapım Zorluğu: Zor
Bilececik Mantısı Gerekli Malzemeler
1 baş soğan, rendelemiş1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz
Bilececik Mantısı Tarifi
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Bilececik Mantısı No: 466
Yorum Gönder