Yemek Tarifleri :
Home » » İçli Kete Tarifi

İçli Kete Tarifi

Penulis : Unknown on 9 Mart 2013 Cumartesi | 21:43

yemek tarifleri

İçli Kete nasıl yapılır ?

İçli Kete Mutfak: Türk Mutfağı.

İçli Kete Yapım Zorluğu: Kolay

İçli Kete Gerekli Malzemeler

1 kg un

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı eritilmiş tereyağ

tuz

İçli Kete Tarifi

Bütün malzemeyi karıştırarak, börek hamuru gibi yoğurun. 90 dakika kadar dinlendirip, beş bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile kalınca açın. Diğer yanda 250 gram unu, iki çorba kaşığı yağ ve tuzla kavurun. Bunu açtığınız yufkaların birer kenarına döküp, rulo yaptıktan sonra, gül şekli alacak biçimde kıvırın. Üzerine elinizle hafifçe bastırıp, yumurta sarısı sürün ve orta hararetli fırında pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

İçli Kete No: 440
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger