Yemek Tarifleri :
Home » » Avcı Böreği Tarifi

Avcı Böreği Tarifi

Penulis : Unknown on 10 Mart 2013 Pazar | 19:36

yemek tarifleri

Avcı Böreği nasıl yapılır ?

Avcı Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.

Avcı Böreği Yapım Zorluğu: Kolay

Avcı Böreği Gerekli Malzemeler

1/2 kg süt

750 gr kıyma

kırmızı biber

3 adet yumurta

kabın aldığı kadar un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 baş rendelenmiş soğan

tuz, karabiber

Avcı Böreği Tarifi

Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın, sıcak olarak servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Avcı Böreği No: 442
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger