
Şaraplı Balık nasıl yapılır ?
Şaraplı Balık Mutfak: Türk Mutfağı.Şaraplı Balık Yapım Zorluğu: Kolay
Şaraplı Balık Gerekli Malzemeler
2 kg levrek
2 kg kırmızı balığı
1/2 kg karides
1,5 su bardağı balık suyu
Beyaz şarap 3 bardak
Kereviz yaprağı 2 adet
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
2 avuç kapari
Un 1 çorba kaşığı
Ekmek 5 dilim
İngiliz sosu 1 yemek kaşığı (Worcestershire sosu)
tuz ve biber
Şaraplı Balık Tarifi
Şarap, su, kereviz yaprağı, maydanoz, soğan, tuz, biber ve temizleyip bir pot, balık pişirmek için güçlü bir ateş koymak yıkayın. Bir tencerede Diğer karides kaynatın. Piştikten sonra düzgün bir kapta, bir yerde balık etinin deri ve kemikleri atın. Üstüne pişmiş karides karıştırın.Balık ince geçişli filtre pişirilir kadar bir ve yarım bardak su bardak, kaynatın. Margarin, paltomu kapatmak ve balığın üzerine dökün (İngiliz salçası ve varsa) içine un ve su balık ile bir beşamel sos. Pişirdikten sonra sıcak fırında on beş dakika, kabukları, yarım parmak kalınlığında kesilmiş, fırında kaldırmak ve kızarmış baget dilimleri ile servis yapın.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Şaraplı Balık No: 397
Yorum Gönder