Yemek Tarifleri :
Home » » Şaraplı Balık Tarifi

Şaraplı Balık Tarifi

Penulis : Unknown on 25 Şubat 2013 Pazartesi | 17:45

Şaraplı Balık

Şaraplı Balık nasıl yapılır ?

Şaraplı Balık Mutfak: Türk Mutfağı.

Şaraplı Balık Yapım Zorluğu: Kolay

Şaraplı Balık Gerekli Malzemeler



2 kg levrek

2 kg kırmızı balığı

1/2 kg karides

1,5 su bardağı balık suyu

Beyaz şarap 3 bardak

Kereviz yaprağı 2 adet

1 demet maydanoz

2 su bardağı su

2 avuç kapari

Un 1 çorba kaşığı

Ekmek 5 dilim

İngiliz sosu 1 yemek kaşığı (Worcestershire sosu)

tuz ve biber


Şaraplı Balık Tarifi

Şarap, su, kereviz yaprağı, maydanoz, soğan, tuz, biber ve temizleyip bir pot, balık pişirmek için güçlü bir ateş koymak yıkayın. Bir tencerede Diğer karides kaynatın. Piştikten sonra düzgün bir kapta, bir yerde balık etinin deri ve kemikleri atın. Üstüne pişmiş karides karıştırın.Balık ince geçişli filtre pişirilir kadar bir ve yarım bardak su bardak, kaynatın. Margarin, paltomu kapatmak ve balığın üzerine dökün (İngiliz salçası ve varsa) içine un ve su balık ile bir beşamel sos. Pişirdikten sonra sıcak fırında on beş dakika, kabukları, yarım parmak kalınlığında kesilmiş, fırında kaldırmak ve kızarmış baget dilimleri ile servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Şaraplı Balık No: 397
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger