
Paela nasıl yapılır ?
Paela Mutfak: Türk Mutfağı.Paela Yapım Zorluğu: Zor
Paela Gerekli Malzemeler
1/2 kg dilbalığı (veya levrek filetosu)250 gr mürekkep balığı, doğranmış
1 küçük kutu bezelye konservesi
250 gr kırmızı dolmalık biber
1 kutu kuşkonmaz konservesi
250 gr dolmalık yeşil biber
1/2 kg kuşbaşı dana eti
1/2 kg ayıklanmış midye
1/2 su bardağı beyaz şarap
1/2 çorba kaşığı safran
2 adet kereviz yaprağı
2 adet defne yaprağı
1/2 kg domates
6 adet enginar
150 gr mantar
1 kg karides
2 adet piliç
250 gr soğan
1 kg pirinç
250 gr havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
250 gr sosis
zeytinyağ
karabiber, tuz
Paela Tarifi
Tamir parçaları, bu civciv her bölmek, kemiklerden et al. Bir su dolu tencerede, soğan, domates, havuç, maydanoz ve kereviz içine büyük kemikleri Sonra kaynatın bırakır. Suda mantar pişirin. Balık filetosu, limon suyu, ve defne yapraklarını kaynatın ve suya bir kenara koymak. Rozbif ve yağ tavuk parçaları, şarap içine biraz sıcak su koyun ve yüksek ateşte pişirin. , Ayıklayın yıkayın ve çeyrek enginar, küçük parçalar halinde kesilmiş yavru biber, oyulmuş. Haşlanmış karides, havuç, temiz, kaynatın ayıklayın. Tavuk kemikleri suda pişer, pirinç, karabiber, tuz ve safran, tavuk suyu, çeyrek bardak ve su edip zeytinyağı, bir bardak ekleyin ve birlikte pişirin. Sonra kalamar, midye ve bir süs olarak üzerine pişirilmiş pilav sosis ve kavrulmuş, kuşkonmaz, bezelye, biber, karides ve bir bölümü olarak Sıcak adet maydanozu üzerine serpin ve sıcak olarak servis.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Paela No: 420
Yorum Gönder