Yemek Tarifleri :
Home » » Et Sarması Tarifi

Et Sarması Tarifi

Penulis : Unknown on 15 Şubat 2013 Cuma | 12:21

Et Sarması
Et Sarması nasıl yapılır ?

Et Sarması Mutfak: Türk Mutfağı.

Et Sarması Yapım Zorluğu: ÇokZor

Et Sarması Gerekli Malzemeler;


Yarım kg'lık bir et dilimi

100-150 gr kadar dlim haline getirilmiş tavuk eti

Bir Tatılı kaşığı dolma fıstığı

Bir Tatlı kaşığı şam fıstığı

bir çay bardağı bezelye

Bir tatlı kaşığı kuş üzümü

Yarım Bardak havuç, küp halinde doğranmış

Bir Tane küçük soğan

Bir tutam kekik

Biraz kereviz sapı

Yeterikadar tuz ve tane karabiber

Et Sarması Tarifi;

İlk olarak at dilimlerimizi , kalınlığı biftek dilimi kadar oluncaya  dikdörtgen bir biçime dövelim.Dövülen etin üzerine tavuk eti dilimlerimizi döşeyelim, onun üstüne sırasıyla tüm malzemeleri yayalım, kenarları içeriye kapatarak, içini çok fazla dağıtmadan rulo şeklinde sarmalıyoruz sarma işi bittiktensonra  bir ip yardımı ile dağılmaması için bağlıyoruz Bağlanan bu ruloyu yağlı kağıtla tekrardan sarmalyıp,uygun bir tencereye yerleştiriyoruz tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ekleyip, 45 dakika pişiriyoruz.Yemek pişip soğuduktan sonra ipleri açıp, incedilimler,halinde yanında ufakbir sote ile servis yapabiliriz afiyet olsun.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Et Sarması No: 382
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger