
Et Sarması Mutfak: Türk Mutfağı.
Et Sarması Yapım Zorluğu: ÇokZor
Et Sarması Gerekli Malzemeler;
Yarım kg'lık bir et dilimi
100-150 gr kadar dlim haline getirilmiş tavuk eti
Bir Tatılı kaşığı dolma fıstığı
Bir Tatlı kaşığı şam fıstığı
bir çay bardağı bezelye
Bir tatlı kaşığı kuş üzümü
Yarım Bardak havuç, küp halinde doğranmış
Bir Tane küçük soğan
Bir tutam kekik
Biraz kereviz sapı
Yeterikadar tuz ve tane karabiber
Et Sarması Tarifi;
İlk olarak at dilimlerimizi , kalınlığı biftek dilimi kadar oluncaya dikdörtgen bir biçime dövelim.Dövülen etin üzerine tavuk eti dilimlerimizi döşeyelim, onun üstüne sırasıyla tüm malzemeleri yayalım, kenarları içeriye kapatarak, içini çok fazla dağıtmadan rulo şeklinde sarmalıyoruz sarma işi bittiktensonra bir ip yardımı ile dağılmaması için bağlıyoruz Bağlanan bu ruloyu yağlı kağıtla tekrardan sarmalyıp,uygun bir tencereye yerleştiriyoruz tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ekleyip, 45 dakika pişiriyoruz.Yemek pişip soğuduktan sonra ipleri açıp, incedilimler,halinde yanında ufakbir sote ile servis yapabiliriz afiyet olsun.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Et Sarması No: 382
Yorum Gönder