Yemek Tarifleri :
Home » » Balbadem tatlısı (Uşak) tarifi

Balbadem tatlısı (Uşak) tarifi

Penulis : Unknown on 13 Şubat 2013 Çarşamba | 22:40


Uşak'ın yöresel tatlarından Balbadem Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 bardak şeker
1 kase irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket karbonat
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:3 bardak şeker
3 bardak su

Yapılışı:Tatlının yapımına 2 yumurta kırarak başlanır. Yumurtaların üzerine 1 bardak şeker eklenir. Yarım paket margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ katılarak malzemeler karıştırılır. Birer paket vanilya ve karbonat eklenen malzemeler güzelce yoğurulur. 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğutulur. Yoğurularak istenen kıvama gelen tatlı harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak parmak şekli verilip, 1 kase irmiğin içinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolunca tatlımız fırında pişirilir. Mis gibi pişen tatlımız fırından çıkartılır ve henüz sıcakken soğutulan şerbet üzerine dökülür.

Balbadem tatlısı sunuma hazırdır.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim/
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger