Yemek Tarifleri :
Home » » Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Penulis : Unknown on 10 Ocak 2013 Perşembe | 03:45

Sebzeli Bulgur
Sebzeli Bulgur nasıl yapılır ?

Sebzeli Bulgur Mutfak: Türk Mutfağı.

Sebzeli Bulgur Yapım Zorluğu: Çok Kolay

Sebzeli Bulgur Gerekli Malzemeler;


Kişi sayısına göre pilavlık bulgur

2 Yemek kaşığı tereyağı

3 veya 4 tane çarliston biber

400  ml(2 subardağı) et suyu

Bir tane patlıcan

Üç tane domates

3 tane orta boy soğan

Yeteri kadar tuz

Sebzeli Bulgur Tarifi;

İlk olarak patlıcanlarımızın acısını vermasi için doğrayıp, tuzlu suda bir süre baklatelim. Soğanı ve biberleri küçük küçük doğrayalım.Sonra soğanlarımızı pembeleşinceye kadar yağda kavurup patlıcanları üzerine ekleyalim.Az bi süre kavurduktan sonra kalan diğer malzemeyi de koyup,hepsini beraber suyunu çekinceye kadar pişirelim.Belli bir süre plavimızı dinlenmeye bırakıp, daha sonra sıcak bir şekilde servis yapabiliriz.Evet arkadaşlar işte sizlere çok farklı bir plav tarifi daha güzel lezzetli ve farklı neden denemeyesiniz ki şimdiden kolay gelsin afiyet olsun diyorum



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Sebzeli Bulgur No: 415
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger