
Patlıcanlı Pilav Mutfak: Türk Mutfağı.
Patlıcanlı Pilav Yapım Zorluğu: Kolay
Patlıcanlı Pilav Gerekli Malzemeler;
Kişi sayısına göre pirinç
1000 gr kuşbaşı et
1000 gr patlıcan
İki veya üç adet domates
Küçük 1 baş soğan
Patlıcanlı Pilav Tarifi;
Kuş başı etlerimizi soğan ve bol domatesle pişiriyoruz,domates soğan ve et karışımını orta boy bir tencerenin dibine boşaltıyoruz.Patlıcanlarımızı iyice yıkadıktan sonra soyup, boydan dört parçaya bölüp, kızartıp ve etin üzerine ilave ediyoruz. Yıkadığımız pirinçleride, patlıcanların üzerine ilave edip, bir su bardağı su istersenizde etsuyu ekleyerek pişiriyoruz.Piştikten sonra tencereyi ters çevirip yeteri büyüklükte bir başka tepsiye alıyoruz, Yemeğimiz servise hazırdır.Yemeğimizi sıcak servis yapalım.Evet arkadaşlar işte sizlere farklı bir pilav tarzı dahah öncedende dediğim gibi klasik plavlardan sıkılan arkadaşlar bunu deneye bilirler yapımı ve servisi kolay bir yemek şimdiden afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Patlıcanlı Pilav No: 414
Yorum Gönder