Yemek Tarifleri :
Home » » Pazılı Balık Tarifi

Pazılı Balık Tarifi

Penulis : Unknown on 30 Aralık 2012 Pazar | 01:44

Pazılı Balık
Pazılı Balık nasıl yapılır ?

Pazılı Balık Mutfak: Türk Mutfağı.

Pazılı Balık Yapım Zorluğu: Kolay



Pazılı Balık Gerekli Malzemeler;


2000 g beyaz etli balık, fileto

200 ml (1 su bardağı) beyaz şarap

Yarım kg iri boy karides

Bir tane defne yaprağı

Bir tutam maydanoz

Bir demet pazı


Beşamel sos için gerekli malzemeler :
(Başemal sos balık suyu  ile yapılacak)


Bir miktar kaşar peyniri rendelenmiş olacak

Bir miktar margarin

400 ml (2 su bardağı) balık suyu

Bir miktar süt

Birmiktar un


Not: Kullanacağımız balık türleri bunlardan biri olabilir levrek, mezgit, kırlangıç vs.

Pazılı Balık Tarifi;

Güzel bir şekilde temizlenmiş balıklarımızı ve karideslerimizi, 200 ml haırladığımız beyaz şarabımızı, bir demet maydanoz, bir adet defne yaprağını tuzunu kattığımız suda haşlıyoruz.Haşlanma esnasında suya bir çay kaşığının ucunda karbonat atıyoruz, pazılarımızı ayrı bir kapta dirice haşlayıp, süzüyoruz. Malzememizi hazırladıktan sonra, iki adet pazı yaprağını çarpraz bir şekilde koyup, içine, en alta bir adet karides, ortaya bir dilim balık, üste tekrar bir adet karides gelecek şekilde,yerleştirip pazı yapraklarını uygun bir şekilde kapatıyoruz. Bunu tamamladıktan sonra, bir adet borcam bir kabı güzelce yağlayalım,yaptığımız  bohçaları içine düzgün bir şekilde dizelim.

bir başka kap alarak balık suyu, bir miktar süt ve bir avuç rendeden geçirilmiş kaşar peyniriyle, biraz sulu bir beşamel sos yapalım hazırladığımız bu sosu yaptığımız bohçalann üstüne dökelim. Her bohçanın üstüne bir dilim kaşar peyniri koyalım ve kızgın fırında bir süre pişirdikten sonra yemeğimiz servise hazır durumdadır afiyet olsun,

Beşamel sos (balık suyu ile) :

Ufak bir tencerede bir kaşık kadar yağı eritin, içinde un pembeleşinceye kadar, kanştırarak kavurun. Buna iki bardak balık suyunu, azıcık azıcık ve sürekli kanştırarak ekleyin. Bir çorba kaşığı süt ve kaşar peyniri koyup, sulu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın, ve iyice pişirin başamel sosumuz servise ve kullanıma hazırdır afiyet olsun.

Evet arkadaşlar işye yeni bir gün ve silere sunduğum yeni ve farklı bir lezzet denemekte fayda var deyip deneyip göreceksiniz gereçektende farklı bir lezzet tüm takipçilerime tavsiye ederim.Bu arada yayınladığımız bu tarifte iki tarif birden sunduğumuzu fark etmişsinizdir sitemiz olarak arkadaşlar sizlerie bir tarif verirken tarif içinde bulunan diğer tarifleride vermeyi bir prensip haline getirdiğimizi, unutmayın burada sizleri zorlayan değil sizlere zorluklar içinde kolaylıklar sunmayı bir site politikası haline getirdiğimizi görmenizi isterim.tekrardan afiyet olsun  diyorum bu yayınımızı da burada kapatıyorum.


Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Pazılı Balık No: 400
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger