Yemek Tarifleri :
Home » » Hamsi Kuşu -I Tarifi

Hamsi Kuşu -I Tarifi

Penulis : Unknown on 29 Aralık 2012 Cumartesi | 12:41

Hamsi Kuşu -I
Hamsi Kuşu -I nasıl yapılır ?

Hamsi Kuşu -I Mutfak: Türk Mutfağı.

Hamsi Kuşu -I Yapım Zorluğu: ÇokKolay



Hamsi Kuşu -I Gerekli Malzemeler;


1000 gr taze (ya da tuzlanmış) hamsi taze hamsi yemeğinizi daha lezzetli yapar

Bir miktar mısır unu

1 veya 1.5 su bardağı zeytinyağ

2 tane yumurta

Bir tutam maydanoz

Yeşil taze soğan

Bir miktar tuz

Hamsi Kuşu -I Tarifi;

Hamsilere çok fazla zarar vermeden kılçıklarını,özenle ayıklayalım(burada önemli olan hamsilerin çok fazla zarar görmemesi). Yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra güzelce tuz ile ovalım. Mazdanoz ve yeşil soğanın birbirlerine yapışması için bir miktar mısır unu serpip tekrar karıştıralım. 3 adet hamsiyi kafa tarafları karşıyı gösterecek şekilde sol elinizin içine koyalım, soğan ve maydanozdan yaptığımız  kanşımdan bir miltar üstlerine koyalım. Koyduğumuz soğan ve maydanoz karışımının üzerine tekrardan üç hamsi ile kapatalım. Sonra avucumuzun içinde olan hamsileri sıkıp, köfte şekline getirelim.Yaptığımız bu uygulamaları tüm hamsiler için gerçekleştirelim.Bütün hamsiler bittikten sonra,bu hamsilaeri mısır unu ve iyice çırpılmış yumurtaya bulayıp,zeytin yağında kızartalım tabi bu işlemi yani pişirme işlemini tepsiye dizerek fırında da yapabilirsiniz.Yemeğimiz sicak veya soğuk bir şekilde yenebilir tüm takipçilerime afiyet olsun diyorum yemeğimiz servise hazır durumdadır.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Hamsi Kuşu -I No: 399
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger