
Hamsi Kuşu -I Mutfak: Türk Mutfağı.
Hamsi Kuşu -I Yapım Zorluğu: ÇokKolay
Hamsi Kuşu -I Gerekli Malzemeler;
1000 gr taze (ya da tuzlanmış) hamsi taze hamsi yemeğinizi daha lezzetli yapar
Bir miktar mısır unu
1 veya 1.5 su bardağı zeytinyağ
2 tane yumurta
Bir tutam maydanoz
Yeşil taze soğan
Bir miktar tuz
Hamsi Kuşu -I Tarifi;
Hamsilere çok fazla zarar vermeden kılçıklarını,özenle ayıklayalım(burada önemli olan hamsilerin çok fazla zarar görmemesi). Yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra güzelce tuz ile ovalım. Mazdanoz ve yeşil soğanın birbirlerine yapışması için bir miktar mısır unu serpip tekrar karıştıralım. 3 adet hamsiyi kafa tarafları karşıyı gösterecek şekilde sol elinizin içine koyalım, soğan ve maydanozdan yaptığımız kanşımdan bir miltar üstlerine koyalım. Koyduğumuz soğan ve maydanoz karışımının üzerine tekrardan üç hamsi ile kapatalım. Sonra avucumuzun içinde olan hamsileri sıkıp, köfte şekline getirelim.Yaptığımız bu uygulamaları tüm hamsiler için gerçekleştirelim.Bütün hamsiler bittikten sonra,bu hamsilaeri mısır unu ve iyice çırpılmış yumurtaya bulayıp,zeytin yağında kızartalım tabi bu işlemi yani pişirme işlemini tepsiye dizerek fırında da yapabilirsiniz.Yemeğimiz sicak veya soğuk bir şekilde yenebilir tüm takipçilerime afiyet olsun diyorum yemeğimiz servise hazır durumdadır.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Hamsi Kuşu -I No: 399
Yorum Gönder