
Karidesli Dil Balığı Mutfak: Türk Mutfağı.
Karidesli Dil Balığı Yapım Zorluğu: Normal
Karidesli Dil Balığı Gerekli Malzemeler;
45 gr un
Bir tutam maydanoz
100 yada 120 gr mantar
45 gr tereyağ
Yarım kilo karides
3 su bardağı su(600 ml)
4 tane dil balığı
1 su bardağı krema
1 su bardaği beyaz şarap
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Bir miktar tuz
Karidesli Dil Balığı Tarifi;
Orta büyüklükte bir tencere içerisine karidesleri, maydanoz ve elma sirkesi koyarak suda haşlayıp kabuklarını soyalım. Bir iki tane karideisn kabuğunu soymadan bekletelim bu karidesleri süs için kullanacağız.Öte yandan balık filetolarını birer birer rulo şeklinde yaparak teker teker kürdanla tutturalım. balıkları tencerede kaynayan suda, beş altı dakika kadar haşlayalım. Mantarları ve şarabı ekleyerek bi beş dakika daha kaynatıp. sonra bir süçgeçle balık ve mantarlarımızı servis yapacağımız tabağa alalım. Farklı bir kapta tereyağı ile, unu ile kısık ateşte 3-4 dakika iyice birbirine yiyilecene kadar pişirelim, balık suyunu tereyağımıza ekleyelim tabi bu arada devamlı karıştırmayı unutmayalım bu şekilde bir miktar pişirelim. Enson olarak ta karideslere, mantar ve kremayı katıp, sıcak olarak balıklarımızı üstüne dökelim.Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Karidesli Dil Balığı No: 402
Yorum Gönder