Yemek Tarifleri :
Home » » Karidesli Dil Balığı Tarifi

Karidesli Dil Balığı Tarifi

Penulis : Unknown on 30 Aralık 2012 Pazar | 10:58

Karidesli Dil Balığı
Karidesli Dil Balığı nasıl yapılır ?

Karidesli Dil Balığı Mutfak: Türk Mutfağı.

Karidesli Dil Balığı Yapım Zorluğu: Normal



Karidesli Dil Balığı Gerekli Malzemeler;

45 gr un

Bir tutam maydanoz

100 yada 120 gr mantar

45 gr tereyağ

Yarım kilo karides

3 su bardağı su(600 ml)

4 tane dil balığı

1 su bardağı krema

1 su bardaği beyaz şarap

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Bir miktar tuz

Karidesli Dil Balığı Tarifi;

Orta büyüklükte bir tencere içerisine karidesleri, maydanoz ve elma sirkesi koyarak suda haşlayıp kabuklarını soyalım. Bir iki tane karideisn kabuğunu soymadan bekletelim bu karidesleri süs için kullanacağız.Öte yandan balık filetolarını birer birer rulo şeklinde yaparak teker teker kürdanla tutturalım. balıkları tencerede kaynayan suda, beş altı  dakika kadar haşlayalım. Mantarları ve şarabı ekleyerek bi beş dakika daha kaynatıp. sonra bir süçgeçle balık ve mantarlarımızı servis yapacağımız tabağa alalım. Farklı bir kapta tereyağı ile, unu ile kısık ateşte 3-4 dakika iyice birbirine yiyilecene kadar pişirelim, balık suyunu tereyağımıza ekleyelim tabi bu arada devamlı karıştırmayı unutmayalım bu şekilde bir miktar pişirelim. Enson olarak ta karideslere, mantar ve kremayı katıp, sıcak olarak balıklarımızı üstüne dökelim.Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Karidesli Dil Balığı No: 402
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger