
Karidesli Balık Graten Mutfak: Türk Mutfağı.
Karidesli Balık Graten Yapım Zorluğu: Normal
Karidesli Balık Graten Gerekli Malzemeler;
12 tane dil balığı filetosu
1 (100 gr) kutu mantar konservesi
Yarım litre beyaz şarap
1/4 kg küçük karides
4/3 kg büyük karides
Bir tutam maydanoz
Bir adet kereviz
50-55 tane midye
Bir baş soğan
İki yemek kaşığı margarin
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı
İki tane havuç
200 ml (bir su bardağı) sirke
Bir miktar karabiber
Karidesli Balık Graten Tarifi;
Şimdi sayacaklarımızın sığabileceği bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra, balıkların kafalarını , kemiklerini, maydanozu, kerevizi, soğanı, bir miktar karabiber ve havuçları koyup, ateşin üzerine koyalım. Balık filetolarımızı şarap içerisinde 10 dakika kadar pişirelim. Öte yandan midyelerimizi, tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap kanşımı ile pişirelim.Tamamen hazır olduklarını düşündüğümüz anda ayrı bir tabağa alalım. Midyeleri içinde pişirdiğimiz suyu, balıklann baş ve kemiklerinin haşlandığımız tencereye ilave edelim, üç saat kadar pişirelim,ihtiyac olduğunu düşünüyor iseniz bir miktar su ekleyebilirsiniz.Ortaya çıkan balık suyunu tel süzgeçten güzelce bastırarak geçirelim.Burada çıkan sudan 1 litre kadar (5 su bardağı) alıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapalım. Küçük karidesleri ayıkladıktan sonra, çok küçük parçalara keserek tereyağında kavuralım, yumuşadıklan anda ince bir tel süzgeçten bastırarak geçirelim, ortaya çokan karides telvesini beşamel salçanın içine ekleyelim. Büyük boy karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haşlayıp ayıklayalım.En son olarak fırına koyacağımız tepsiyi yağlayıp, içine balık filetolarını dizelim, üstüne mantar, midye ve karidesleri koyup,üzerine beşamel sos döküp fırında ortalama 25 dakika pişirelim.Yemeğimiz lezzetle yemeye hazır durumda dır tüm takipçilerimize afiyet olsun kolay gelsin.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Karidesli Balık Graten No: 401
Yorum Gönder