Yemek Tarifleri :
Home » » Kuzu Budu Fırında Tarifi

Kuzu Budu Fırında Tarifi

Penulis : Unknown on 19 Haziran 2012 Salı | 12:00

Her Gün 1 Tarif
Kuzu Budu Fırında nasıl yapılır ?

Kuzu Budu Fırında Mutfak: Türk Murfağı.

Kuzu Budu Fırında Yapım Zorluğu: Normal.

Kuzu Budu Fırında Gerekli Malzemeler;

1 kuzu budu (yaklaşık 1 kg)

4 çorba kaşıgı margarin

yarım kilo patates

1 kahve fincanı domates salçası

yarım kilo taze bezelye

8 yeşil biber

2 baş soğan

2 havuç

tuz, karabiber

Kuzu Budu Fırında Tarifi;

Beş, altı bardak suya, kabuklarını çıkardığınız iki küçük soğanı atıp kaynatın.Iyice yıkadığınız budu koyup, ara sıra üzerinde biriken köpükleri de alarak, 30-35 daika kadar haşlayın. Daha sonra budu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. 3 çorba kaşığı margarini, kızdırarak salçayı ve soğanlarını çıkarıp, süzdüğünüz et suyunda bir iki taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun üzerine bulamaç gibi gezdirin. Budun yanlarına, soyup ikiye böldüğünüz patatesleri dizin ve orta sıradaki fırına sürün. Bir tarafı kızarınca diğer taraflarını çevirin. Bu arada yanlamasına doğradığınız havuçları, tanelediğiniz bezelyeleri ayrı ayrı haşlayın. Ayırdığınız bir kaşık yağda, yeşil biberleri de katarak sote edin. Et iyice pişip kızarınca, havuç, bezelye ve biberle süsleyin.

On dakika kadar fırında bekletip, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 104
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger