Yemek Tarifleri :
Home » » Kırlane Tarifi

Kırlane Tarifi

Penulis : Unknown on 19 Haziran 2012 Salı | 02:00

Her Gün 1 Tarif
Kırlane nasıl yapılır ?

Kırlane Mutfak: Türk Murfağı.

Kırlane Yapım Zorluğu: CokKolay.

Kırlane Gerekli Malzemeler;

1 büyük kase su

1 çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvıyağ

alabildiği kadar un

100 gr beyaz peynir

1/2 paket tereyağ veya bitkisel margarin

Kırlane Tarifi;

Su, yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın. Koyu kek hamuru kıvamına gelecek şekilde un ilave edin. İyice karışan hamuru yağlanmış orta boy tepsiye dökün. 200 Dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktığı gibi hemen bir çatal yardımıyla çapalar gibi hamuru tırtıklayın. Erittiğiniz tereyağını çapalanan hamurun üzerine dökün. Peyniri de ufalayarak en üste dökün.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Şükran Özyaşar'a teşekkür ederiz.

No: 95
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger