Yemek Tarifleri :
Home » » Sofralarımızın en lezzetli tatlısı karamel soslu irmik tatlısı

Sofralarımızın en lezzetli tatlısı karamel soslu irmik tatlısı

Penulis : Unknown on 14 Nisan 2011 Perşembe | 21:35

MALZEMELER
1 bardak irmik
5 bardak süt
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 paket vanilya

KARAMEL sos İÇİN
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Yarım bardak su

YAPILIŞI
Süt, irmik, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak orta ateşte pişirilir. İrmikler yumuşayınca ocaktan indirilir. Yuvarlak kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır. Kalıplar en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Yanmaz bir tencerede şeker, su koyulmadan hafif ateşte eritilir ve karamelize edilir. Tereyağı ve yarım bardak su ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Kalıplardan çıkarılan tatlılarımızın üzerine dökülerek servis edilir.
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger