malzemeler:
4-5 tane patetes
5 tane hazır yufka
3 tane yumurta
1 .5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri
az tuz
üzeri:1 tane yumurta sarısı
patetesler haşlanır ve sıcakken ezilerek püre yapılır.
derin bir kapta yumurta süt ve sıvıyağ çırpılır.içine az tuz,ezilmiş patetes ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek tüm malzeme karıştırılır.
1 tane yufka düz bir zemine serilir.üzerine hazırlanan harçtan sürülür.üzerine ,ikinci yufka serilir ve tekrar harç sürülür.bu şekilde 5 yufka araları harç sürülerek üstüste serilir.
yufkanın ucundan başlayarak rulo sarılır ve oratan ikiye kesilir.iki rulo streç naylona sarılarak dondurucuya atılır.
2-3 saat bekletilen börek rulo dilimlere kesilir.tepsiye dizilen börekler üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
NOT:hazırlanan börek streç naylona sarılı olarak olarak istenildiği kadar donduruca bekletilebilir.istenilen zamanda 1-2 saat önce çıkarılması yeterli.
Yorum Gönder