Yemek Tarifleri :
Home » » İrmik Mantısı Tarifi

İrmik Mantısı Tarifi

Penulis : Unknown on 22 Ağustos 2013 Perşembe | 07:16

yemek tarifleri

İrmik Mantısı nasıl yapılır ?

İrmik Mantısı Mutfak: Türk Mutfağı.

İrmik Mantısı Yapım Zorluğu: Zor

İrmik Mantısı Gerekli Malzemeler


500 gr paket irmik

1 adet yumurta

250 gr kıyma

2 adet soğan

un

yoğurt

tereyağ

2 diş sarmısak

kırmızı biber

karabiber

tuz

İrmik Mantısı Tarifi

İrmiği bir kaba koyup yeterli miktarda tuz ve su ile kulak memesi kıvamında yoğurun, üzerini örtüp, dinlenmeye bırakın. Diğer yanda soğanları ayıklayıp, rendeleyin. Tuz ve karabiber katıp içine bir yumurta kırın ve kıyma ile karıştırın. Sarmısaklı yoğurdu hazırlayıp bir kenara kaldırın. Dinlendirdiğiniz hamuru pazılara ayırın, altına ve üstüne un koyup açın, karelere bölün, her kareye yeterli miktarda kıyma koyduktan sonra üçgen şeklinde kapatın. Kaynayan tuzlu suya hamurları atın, on dakika kapağı açık olarak kaynatın. Süzgeçle servis tabağına alın, üzerine biraz yağ döküp karıştırın. Servis yapacağınız zaman, önce hazrıladığınız sarmısaklı yoğurdu, üzerine de kırmızı biberli eritilmiş yağı dökün.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

İrmik Mantısı No: 474
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger