Yemek Tarifleri :
Home » , , , » Gül Poğaça nasıl yapılır? / Ayşe Altundal 'ın Tarifleri

Gül Poğaça nasıl yapılır? / Ayşe Altundal 'ın Tarifleri

Penulis : Unknown on 5 Ağustos 2013 Pazartesi | 13:02

 
AYŞE'DEN  GÜL   POĞAÇASI
 
Merhaba ! Ben Ayşe. Yemek yapmayı çok seviyorum. Bu sayfada sizlerle buluşmayı ve denediğim tarifleri sizlerle paylaşmayı istiyorum .
İşte  yaptığım enfes "Gül Poğaça" larının  tarifi...

Hamur için Malzemeler:
  • 1 adet yumurta(sarısı üzerine sürülmek için   ayrılacak)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ(Türk kahvesi)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un
İç Malzemesi:
  • 300 gr beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • İsteğe bağlı karabiber veya kırmızı biber
 
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurun . Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklava ile fotoğraftaki gibi yuvarlak bir biçimde açın.
Fotoğraftaki gibi kenarlarından ortasına doğru bıçakla kesin.
Ortasına hazırladığınız iç malzemeden koyun.
Karşılıklı kenarlarını fotoğrafta görüldüğü gibi birleştirin.
Diğer  kenarları da birleştirdiğinizde bu şekilde  gül gibi güzel bir poğaça olacak !

Poğaçaları tepsiye  dizin ve  üzerlerine   yumurta sarısı  sürün. 200   C  de pişirin.
İşte poğaçalarınız yenmeye  hazır.
Afiyet  Olsun!

Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger