Yulaflı kek Tarifi
Malzeme: (12 adet)
250 gr. un
75 gr. yulaf
1 çorba kaşığı kabartma tozu
hindistan cevizi
2 adet orta boy muz, ezilmiş
1 adet yumurta, çırpılmış
5 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
30 gr. esmer şeker
3A bardak süt
3 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200° ısıtın. 12 küçük kek için hazırladığınız fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Unu, yulafı, kabartma tozunu ve hindistancevizi rendesini büyük bir kaba koyun ve iyice karıştırın. Kalan tüm malzemeleri karıştırın. Bir kaşık yardımıyla bu malzemeleri unlu karışıma ilave edin. Kek karışımını kalıplara dökün. Kekler kabarıp pembele-şinceye kadar 20 dakika pişirin. Servis etmeden önce 10 dakika soğumaya bırakın.
Yulaflı kek Tarifi
Penulis : Unknown on 28 Temmuz 2013 Pazar | 04:45
Related posts:
Etiketler:
kekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder