Yemek Tarifleri :
Home » » Yulaflı kek Tarifi

Yulaflı kek Tarifi

Penulis : Unknown on 28 Temmuz 2013 Pazar | 04:45

Yulaflı kek Tarifi
Malzeme: (12 adet)
 250 gr. un
 75 gr. yulaf
 1 çorba kaşığı kabartma tozu
 hindistan cevizi                   
 2 adet orta boy muz, ezilmiş
 1 adet yumurta, çırpılmış
 5 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
 30 gr. esmer şeker
 3A bardak süt
 3 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı:
Fırını önceden 200° ısıtın. 12 küçük kek için hazırladı­ğınız fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Unu, yulafı, kabartma tozunu ve hindistancevizi rendesini büyük bir kaba koyun ve iyice karıştırın. Kalan tüm malzemeleri karıştırın. Bir kaşık yardımıyla bu malzemeleri unlu karışıma ilave edin. Kek karışımını kalıplara dökün. Kekler kabarıp pembele-şinceye kadar 20 dakika pişirin. Servis etmeden önce 10 dakika soğumaya bırakın.


Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger