Yemek Tarifleri :
Home » » Portakallı şehzade pilavı tarifi (Mersin)

Portakallı şehzade pilavı tarifi (Mersin)

Penulis : Unknown on 1 Mayıs 2013 Çarşamba | 22:44


Mersin'in yöresel tatlarından Portakallı Şehzade Pilavı tarifi, Mutfağım programından...
Malzemeler:2 adet portakal
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:2 adet portakalın kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. 2 su bardağı pirinç sıcak suda ıslatılır. 1 paket dolmalık fıstık pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp fıstıklarla birlikte kavrulur. Fıstıkla kavrulan pirince rendelenmiş portakal kabukları eklenir ve 1 bardak su dökülüp 1 çay kaşığı safran eklenir. Pilava suyunu çekmesine yakın kuş üzümleri ilave edilir. Suyunu çeken pilava 2 portakalın suyu eklenir. Pilav demlenmeye bırakılır.
 


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger