
Crème Brulee nasıl yapılır ?
Crème Brulee Mutfak: Fransız Mutfağı.Crème Brulee Yapım Zorluğu: CokKolay
Crème Brulee Gerekli Malzemeler
1 paket krema (200 ml kutu)1 bardak süt
3 çorba kasığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
pudra sekeri
Crème Brulee Tarifi
Kremayı, süt ve vanilya ile bir tencerede kaynatın. Baska bir kapta, yumurtaları toz seker ile iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun. Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dak. pişirin. Oda sicaklığında soğumaya bırakın. Su dolu tepsiden çıkarın ki fazla pişmesin.Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin. Kaselerin üzerine pudra şeker serpin. Pudra şeker eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekleyin. ılık olarak servis yapin.Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Crème Brulee No: 457
Yorum Gönder