Yemek Tarifleri :
Home » » Yağ Mantısı Tarifi

Yağ Mantısı Tarifi

Penulis : Unknown on 14 Mart 2013 Perşembe | 02:05

yemek tarifleri

Yağ Mantısı nasıl yapılır ?

Yağ Mantısı Mutfak: Türk Mutfağı.

Yağ Mantısı Yapım Zorluğu: Zor

Yağ Mantısı Gerekli Malzemeler

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1/2 fincan sıvı yağ

3-4 damla limon suyu

1.5 çorba kaşığı yoğurt

kabın aldığı miktarda un

kibrit kutusu büyüklüğünde hamur mayası

bir tutam tuz

Yağ Mantısı Tarifi

Bir bardak ılık sütün içine, bir kesme şeker ve maya katıp kabarmaya bırakın. Malzemenin tümüyle yumuşak bir hamur hazırlayın. Kapta bulunan hamurun üzerini kalın, kuru bir bezle sarıp, bir saat kadar, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.

Hamuru, tezgahın üzerinde, yarım parmak kalınlığında açıp, bir bardak yardımıyla kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarına, rendelenmiş soğan, kırmızı biber, tuz ve hazırladığınız çiğ kıymayı koyun. Hamurların kenarlarını çiçek şeklinde tepede birleştirin. Daha sonra, tavada kızdırılmış sıvı yağda, arada bir üstüne yağ gezdirip kızartın. Tabağa dizdiğiniz kızarmış mantıların üzerine, sarmısaklı yoğurt, yağ ile karıştırdığınız salça ve kimyonlu sosu döküp, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Yağ Mantısı No: 446
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger