Yemek Tarifleri :
Home » » Sütlü Börek Tarifi

Sütlü Börek Tarifi

Penulis : Unknown on 22 Mart 2013 Cuma | 02:44

yemek tarifleri

Sütlü Börek nasıl yapılır ?

Sütlü Börek Mutfak: Türk Mutfağı.

Sütlü Börek Yapım Zorluğu: Kolay

Sütlü Börek Gerekli Malzemeler

750 gr süt

6 adet yufka

4 adet yumurta

300 gr kaşar peyniri

1 adet küçük margarin

1/2 demet maydanoz

Sütlü Börek Tarifi

Yumurtalar, ertilmiş margarin ve sütü, bir kaba koyup karıştırın. Diğer bir kapta ince kıyılmış maydanozla, peynir ve tuzu karıştırın. Bir yufkayı yağlanmış tepsiye yaydıktan sonra sütlü kanşımdan dökülerek ıslatılır, diğer yufkalar da sıra ile ve büzüp tepsiye yerleştirin ve aralanna bolca sütlü kanşımdan dökün, maydanozlu içi böreğin orta katına yerleştirip işleme devam edin. Son kalan yufkaya da ilk yufka gibi, sütlü kanşımdan bolca sürüp böreğin üzerine ters kapatın. Artan sütlü kanşımı döküp, fırına sürün.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Sütlü Börek No: 452
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger