Yemek Tarifleri :
Home » » Razvaruşa Tarifi

Razvaruşa Tarifi

Penulis : Unknown on 20 Mart 2013 Çarşamba | 15:29

yemek tarifleri

Razvaruşa nasıl yapılır ?

Razvaruşa Mutfak: Türk Mutfağı.

Razvaruşa Yapım Zorluğu: Kolay

Razvaruşa Gerekli Malzemeler

2.5 su bardağı un

1 su bardağı süt

100 gr margarin

1 su bardağı su

Şurup malzemesi :


4 su bardağı toz şeker

1/2 limonun suyu

3 su bardağı su

Razvaruşa Tarifi

Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Razvaruşa No: 451
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger