Yemek Tarifleri :
Home » » Pırasa Böreği Tarifi

Pırasa Böreği Tarifi

Penulis : Unknown on 5 Mart 2013 Salı | 12:41

yemek tarifleri

Pırasa Böreği nasıl yapılır ?

Pırasa Böreği Mutfak: Türk Mutfağı.

Pırasa Böreği Yapım Zorluğu: Kolay

Pırasa Böreği Gerekli Malzemeler

4 adet pırasa

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1/2 kg mısır unu

100 gr beyaz peynir

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı sıvı yağ

1.5 çay kaşığı karbonat

şeker

tuz

Pırasa Böreği Tarifi

Pırasaları soğan gibi doğrayın, iki su baradağı yağ ile pembeleşinceye dek kavurup, soğumaya bırakın. İçine bir su bardağı yoğurt, 3 adet yumurta, tuz, biraz şeker ve karbonat koyup karıştırın. Son olarak mısır ununu ilave edip sıvı bir hamur haline getirin, yağlanmış orta boy bir tepsiye döküp,yayın ve kızgın fırında pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Pırasa Böreği No: 435
Bu Tarifi Paylaş :

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri . All Rights Reserved.
2013- Powered by Blogger